Recepty

Melounová zavařenina

Připravte si pochoutku plnou sladké chuti s lehkým náznakem pikantnosti díky receptu na melounovou zavařeninu. Svou originalitou hravě předčí jakoukoliv letní marmeládu nebo čatní. A k tomu je opravdu snadná na přípravu.

Ingredience:

1 l rozmixovaného žlutého vodního melounu Bouquet
1 mango
2 chilli papričky
1 kg želírovacího cukru
1 lžičku kyseliny citronové

Rozmixovaný meloun dejte do rendlíku. Přidejte na malé kousky nakrájené mango a nasekané chilli papričky. Přidejte želírovací cukr, promíchejte a pomalu přiveďte k varu. Míchejte, dokud směs nezhoustne. Poté do ní zamíchejte kyselinu citronovou. Zavařeninu rozdělte do vypláchnutých skleniček, pevně zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Nechte vychladnout. Zavařenina bude chutnat na opečeném toustu i k pečenému masu. 

Melouny Bouquet dováží do České republiky společnost Anecoop, která je španělským lídrem v exportu čerstvého ovoce a zeleniny. Firma spolupracuje s více než 70 000 farmáři, jejichž produkty vyváží do více než 60 zemí světa. Celý systém je chráněn ochrannou známkou Naturane s přísnými předpisy. Více informací najdete na www.nejmelouny.cz nebo na Instagramu a Facebooku