Žampiónový krém
Foto: Shutterstock
Ingredience
- 300 g žampiony
- 150 g cibule
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce hladká mouka
- 1 l vody
- 1 kelímek smetany na vaření
- sůl, pepř, drcený kmín
- petrželka
Nakrájíme cibuli nadrobno a osmahneme v hrnci na másle. Přidáme žampiony nakrájené na plátky a chvíli restujeme. Přidáme asi l lžičku drceného kmínu, poté vodu, promícháme a necháme povařit asi 15 minut. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Pokud chceme hladký krém, můžeme polévku rozmixovat. Vmícháme smetanu na vaření, povaříme a následně zahustíme moukou. Podáváme s několika orestovanými kloboučky žampionu. Posypeme petrželkou a podáváme s opečenou bagetou.