V hlavní roli…. VAJÍČKA
Přemýšlíte, čím pohostit návštěvu, zpestřit svátky jara, večírek s přáteli nebo třeba narozeninovou oslavu? Hledáte něco nenáročného na přípravu a zároveň zdravého a lehkého? Vsaďte na kombinaci krekrů a lahodných pomazánek nebo dipů. Krekry chutnají skvěle ve slané i sladké variantě.
Vyzkoušejte Vícezrnné bílkovinné krekry od kladenské rodinné pekárny Kompek a některý z našich receptů. A nezapomeňte si vždy kousek některé z ingrediencí (bylinek, zeleniny atp.) nechat na ozdobu. V hlavní roli…
…VAJÍČKA
Ingredience
Vícezrnné bílkovinné krekry Pizza KOMPEK
8 ks natvrdo uvařených vajíček
3 lžíce lučiny
3 lžíce zakysané smetany
2 lžičky plnotučné hořčice
1 lžičku sardelové pasty
1 lžička na jemno nakrájených sterilovaných okurek
1 lžička petrželky
Špetka soli, pepře a kurkumy
Vejce uvařte natvrdo, nechte je lehce zchladnout, pak oloupejte a nakrájejte kráječem na vajíčka. Lučinu smíchejte v míse se zakysanou smetanou, hořčicí, sardelovou pastou a petrželkou. Přidejte vejce, zamíchejte vidličkou a podle chuti osolte, opepřete a dokořeňte kurkumou. Servírujte s krekry, ozdobit můžete plátky rajčat a sterilované okurky.