Novinky

Sýr s bílou plísní v bůčkovém kabátku na grilu

Porce: 4

Ingredience
4 ks sýra s bílou plísní
8 plátků Váhalovy slaniny nebo Chilli boku
váhala nakrájeného na plátky
lžíce oleje
bylinky dle preferencí (tymián, bazalka, oregano)
alobal
přírodní provázek

Sýr rozřízneme na polovinu. Olej smícháme s nasekanými bylinkami, potřeme sýr zvenku i zevnitř, a necháme chvíli marinovat. Pokud máme dostatek času, necháme odležet 24 h. Následně každý marinovaný sýr zabalíme do plátků. Váhalovy slaniny nebo Chilli boku Váhala a převážeme přírodním provázkem. Opět zabalíme, tentokrát do dvou vrstev alobalu a grilujeme na mírném ohni 10 min po každé straně. Po deseti minutách sundáme sýr z grilu a podáváme s bagetou a čerstvou zeleninou.

 

Foto: www.vahala.cz