Gurmánský požitek: Tatarák s kapary a švestkovými povidly
Tatarák se těší velké oblibě široko daleko. Abyste si na něm pochutnali jak se sluší a patří, zkuste do něj přidat pár nových ingrediencí. Kapary a švestková povidla vám pomohou dosáhnout gastronomického zážitku.
Ingredience
180 g hovězí zadní
1 lžíce kapar
2 lžíce kečupu Otma Gurmán ostrý
1 lžíce Švestková povidla Hamé
1 pepř mletý černý Vitana
2 žloutky
půlka šalotky
1 lžíce hořčice Dijon
sůl dle chuti
Maso si připravte do hluboké mísy. Žloutky oddělte od bílků a přidejte k masu. Kapary a šalotku nasekejte najemno a vše přidejte do mísy. Na to samé místo přijde také kečup, hořčici a povidla. Nakonec masovou směs jemně osolte a opepřete. Výsledek můžete dokořenit, proto teď stačí opravdu špetka. Poté maso se všemi ingrediencemi pořádně prohněťte, ideálně rukama, aby se všechny ingredience pěkně propojily. Z masa vytvarujte bochánek, který posypte kapary. Podávejte s topinkami z chleba nebo toasty.