Grilovaný hermelín s přelivem z melounového sirupu a hruškovým salátem
Pokrm udělá radost při víkendovém obědě nebo zahradním grilování. Salát a melounový přeliv si můžete jednoduše připravit dopředu. Stačí pak jen ogrilovat hermelín – a podávat jídlo, které skvěle chutná a krásně vypadá.
Foto: Bouquet
Ingredience
Na jednu porci budete potřebovat:
1 střední hrušku
mix oblíbených salátů
5 lžic třtinového cukru
olivový olejhermelíncca
100 g melounu Bouquet
citronovou kůru
Rozpalte troubu na horkovzduch na zhruba 150 stupňů. Mezitím si připravte hrušku. Nakrájejte ji na tenké plátky, pokapejte olivovým olejem a posypte zhruba jednou lžící třtinového cukru. Vložte na 10 minut do rozpálené trouby. Na sirup z melounu a pomerančové kůry si do menšího rendlíku vložte všechen nakrájený meloun, 4 lžíce cukru a kůru z jednoho citronu. Vymačkejte i celý zbytek citronu, aby rozvar získal ostřejší chuť. Vařte, dokud se nevytvoří sirup, který obalí meloun a citronovou kůru. Hermelín ogrilujte na kontaktním grilu. Podávejte salát s krásně oglazovanou hruškou, zakápnutý olivovým olejem a k tomu grilovaný hermelín politý rozvarem z melounu.
Více informací najdete na www.nejlepsimelouny.cz