Novinky

Domácí špaldové sušenky: Dopřejte si mlsání bez výčitek

Rádi si k odpolední kávě pochutnáváte na dezertu? Špaldové sušenky slouží jako vhodná alternativa pro všechny, kteří si chtějí dát něco dobrého na zub, ale zároveň nezapomínají na zdravější způsob stravování.

Foto: Bonavita

Ingredience
● 80 g celozrnné špaldové mouky
● 100 g hladké špaldové mouky
● 120 g müsli s malinami Bonavita
● 1 čajová lžička kypřicího prášku
● 1 vejce
● 60 g medu
● 60 g másla
● 60 g bílého jogurtu
● sušené maliny

Na potření
● 1 čajová lžička medu
● 1 čajová lžička másla
● 1 čajová lžička šťávy z citronu

Postup

  1. Nejprve si v připravené míse smícháme celozrnnou i špaldovou mouku, müsli s malinami a kypřící prášek. Poté přidáme vejce, bílý jogurt a med s máslem, který si rozpustíme ve vodní lázni.
  2. Poté tvoříme koule, které pomocí prstu rozmačkáme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Pečeme při 220 stupních 15 minut. Mezitím si smícháme med, máslo a citronovou šťávu a potřeme sušenky v polovině pečení.
  4. Po upečení posypeme sušenými malinami.