Domácí špaldové sušenky: Dopřejte si mlsání bez výčitek
Rádi si k odpolední kávě pochutnáváte na dezertu? Špaldové sušenky slouží jako vhodná alternativa pro všechny, kteří si chtějí dát něco dobrého na zub, ale zároveň nezapomínají na zdravější způsob stravování.
Foto: Bonavita
Ingredience
● 80 g celozrnné špaldové mouky
● 100 g hladké špaldové mouky
● 120 g müsli s malinami Bonavita
● 1 čajová lžička kypřicího prášku
● 1 vejce
● 60 g medu
● 60 g másla
● 60 g bílého jogurtu
● sušené maliny
Na potření
● 1 čajová lžička medu
● 1 čajová lžička másla
● 1 čajová lžička šťávy z citronu
Postup
- Nejprve si v připravené míse smícháme celozrnnou i špaldovou mouku, müsli s malinami a kypřící prášek. Poté přidáme vejce, bílý jogurt a med s máslem, který si rozpustíme ve vodní lázni.
- Poté tvoříme koule, které pomocí prstu rozmačkáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme při 220 stupních 15 minut. Mezitím si smícháme med, máslo a citronovou šťávu a potřeme sušenky v polovině pečení.
- Po upečení posypeme sušenými malinami.