Citronová roláda s citronovým krémem
Milovníci sladkého vědí, že dezertům sluší svěží chuť citronu.
Foto: Shutterstock
Ingredience
Těsto
6 ks vajec (rozdělíme na žloutky a bílky)
200 g cukru krystal
1 citron
200 hladké mouky
200 ml šlehačky
200 g tvarohu
moučkový cukr na zdobení
Náplň
100 g cukru krystal
50 g másla
2 citrony (nastrouháme kůru)
2 vejce
200 ml (40%) smetany ke šlehání
V míse vyšleháme žloutky, moučkový cukr, šťávu z jednoho citronu a kůru z jednoho citronu. Šleháme do světlé lesklé pěny. Prosejeme mouku a zašleháme do směsi. V samostatné míse vyšleháme bílky do tuhé pěny a následně zlehka zašleháme do směsi. Těsto vlijeme na připravený plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 10 minut.
Na teplou upečenou roládu položíme pečicí papír, stočíme do tvaru rolády a necháme vychladnout.
Náplň – ingredience smícháme dohromady a vlijeme do hrnce, který máme ve vodní lázni. Za stálého míchání zahřejeme, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Jak se tak stane, pokračujeme v míchání, dokud krém nezhoustne. Přikryjeme fresh fólií a necháme v lednici vychladnout.
Následně potřeme na roládu a opět stočíme. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.