Citronová kolečka
Pomýšlíte na nějaké nové originální cukroví? Není problém! Vyzkoušejte například kolečka.
INGREDIENCE
TĚSTO
- 210 g hladké mouky
- 70 g moučkového cukru
- 140 g másla, změklého
- 2 žloutky
- 1 lžička citronové kůry, strouhaného najemno
NA KRÉM
- 125 g másla, změklého
- 60 g moučkového cukru
- 25 ml citronové šťávy
- 25 ml tuzemáku
NA POLEVU A OZDOBENÍ
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky tuzemáku
- lyofilizované (mrazem sušené) maliny
Smícháme mouku, cukr, máslo, žloutky, citronovou kůru a zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odpočinout v lednici.
Troubu předehřejeme na 180°C. Těsto vyválíme na plát o síle 3–4 mm, vykrájíme z něj kolečka a naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do trouby a pečeme asi 7 minut do zrůžovění. Hotové kolečka necháme vychladnout a dáme do lednice.
Na krém vyšleháme máslo s cukrem do pěny a poté zašleháme rum a citronovou šťávu. Hotovým krémem slepíme kolečka. Poté je dáme alespoň na 30 minut vychladit do lednice.
Na polevu rozšleháme moučkový cukr s citronovou šťávou a rumem. Vzniklou polevou potřeme povrch slepeného cukroví a ozdobíme drcenými lyofilizovanými malinami VitaCup. Necháme zatuhnout a můžeme podávat!