Recepty

Rychlé chilli con carne: ideální jídlo do chladných dnů

S příchodem chladných dní přijde vhod voňavé chilli con carne v tex-mex stylu, které zahřeje a skvěle zasytí. Delší příprava vás nemusí odradit, s použitím konzervovaných ingrediencí si práci výrazně usnadníte a celý pokrm připravíte raz dva. A chutnat přitom bude stejně skvěle. Podávat ho můžete s rýží, čerstvým pečivem nebo jen tak samotné.

Foto: Giana

Ingredience (na šest porcí): 1 plechovka krájených rajčat Giana, 1 plechovka rajčatového protlaku, 400 g mletého hovězího masa, 1 červená cibule, jemně nasekaná, 2 stroužky česneku, nasekané, 1 lžíce oleje, 2 lžičky sladké papriky, 1 lžička chilli koření, 1 lžička uzené papriky, 1 lžička mletého kmínu, 1–2 lžičky tmavého kakaa, 1 tyčinka skořice, 3 lžičky soli, ¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře, 1 plechovka kukuřice Giana, 1 plechovka máslových fazolí Giana, 1 plechovka červených fazolí Giana, 1 hrnek panko strouhanky, ½ hrnku strouhaného parmazánu

Postup:

  1. Na oleji nejprve orestujte cibuli s česnekem, poté mleté maso.
  2. Přidejte papriku, chilli, kmín, uzenou papriku, kakao, skořici a sůl. Krátce promíchejte, aby se koření rozvonilo.
  3. Vmíchejte rajčatový protlak a krájená rajčata. Opepřete a vařte odkryté asi 40 minut.
  4. Nakonec přidejte máslové a červené fazole spolu s kukuřicí a vše promíchejte.
  5. Směs posypte panko strouhankou smíchanou s parmezánem a zapečte dozlatova.
  6. Hotové jídlo můžete podávat s kopečkem zakysané smetany a čerstvým koriandrem, skvěle totiž zjemní pikantní chuť.