Recepty

DÝŇOVÉ PERNÍČKY

Čas přípravy: 50 minut

Ingredience: 150 g dýňového pyré, 100 g farmářského másla Tatra, 120 g cukru (třtinového nebo bílého), 1 lžička sody, 100 g medu, 1 vejce, 2 perníkového koření, 400 g hladké mouky, bílková poleva na ozdobu

  1. Máslo a med (pokud je zcukernatělý) si předem rozpusťte, ale nechte vychladnout – žádná ingredience nesmí být vyloženě horká.
  2. Všechny ingredience smíchejte v míse a vypracujte těsto.
  3. Poté ho zabalte do fólie a nechte vychladit v lednici přes noc.
  4. Druhý den vyválejte těsto na silnější plát (cca 5 mm) a začněte vykrajovat vybrané tvary.
  5. Perníčky pak vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte cca 8 minut na 175 °C (horní dolní ohřev).
  6. Hotové a vychladlé perníčky můžete zdobit bílkovou polevou.

TIP: Jak připravit domácí dýňové pyré? Stačí oloupat dýni hokaido, nakrájet ji na silnější měsíčky a péct na 175 °C doměkka. Nebo ji můžete uvařit i ve vodě v hrnci a poté scedit. Na závěr samozřejmě stačí už jen rozmixovat a nechat vychladnout.