CUKETY S BYLINKAMI A PARMAZÁNEM
Foto: SPAK Foods s.r.o.
Doba přípravy: 40 minut
Doba smažení: 30 minut
Na 4 porce budete potřebovat:
2 středně velké cukety
Sůl, pepř
Na dohotovení:
100 g hladké mouky
150 g strouhanky
60 g parmazánu
1 vejce
100 ml mléka
Olej na smažení
Hrst bylinek
K podávání:
Tatarská omáčka Spak
Majonéza Spak
Cukety nakrájejte na plátky, osolte je a opepřete. Do jedné misky dejte mouku, v další rozšlehejte vejce s mlékem a celou směs osolte. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a promíchejte se strouhankou a nasekanými bylinkami. Kolečka cukety obalujte v mouce, vejci, a nakonec ve strouhance. V pánvi rozpalte olej a postupně na něm usmažte cuketu z obou stran dozlatova. Cukety skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte s tatarskou omáčkou a majonézou.
Tip: Cuketu můžete také připravit v létě na grilu. Obalenou ji pokapejte olejem a vyskládejte na grilovací mřížku nebo tácek. Pečte z obou stran dozlatova.