Recepty

PLNĚNÁ BAGETA VEGE MASOVÝMI KOULEMI SE SLADKOKYSELOU ČERVENOU CIBULÍ

Kamila Metzová – www.varilamysicka.cz

Použité produkty LABETA – Vege burger s cibulkou

Ingredience

1 balení Vege burger s cibulkou
190 ml vody + 60 ml oleje do směsi
1 bageta francouzská nebo tmavá
Zelenina k obložení – lístky rukoly, plátek rajčete
Omáčka k potření bagety dle chuti – např. ochucená vege majonéza, česneková omáčka, pepřová atd.
Na nakládanou cibuli: 2 červené cibule, ½ hrnku jablečného octa, ¾ hrnku vody, 2 lžíce cukru, malou lžičku soli

  1. Sladkokyselou cibuli si naložte den předem do skleničky. Jednoduše v malém rendlíku svařte vodu s octem a cukrem, dochuťte solí. Červenou cibuli oloupejte, nakrájejte na proužky a naskládejte do skleničky. Zalijte nálevem a po vychladnutí uzavřete víčkem a skladujte v lednici. Cibuli dávejte do baget, sendvičů nebo jako chuťovku k dalším jídlům.
  2. Směs Vege burger s cibulkou připravte podle návodu a nechte alespoň 30 minut odležet.
  3. Naolejovanýma rukama tvořte kuličky a vyskládejte je na nepřilnavý plech. Pečte do lehkého zezlátnutí na 190 stupňů asi 15 minut.
  4. Zatímco se pečou kuličky, můžete si vyrobit vlastní omáčku do bagety. Na fotce je jednoduchá omáčka z veganské majonézy ochucená citronovou šťávou, hořčicí a špetkou jemného kari koření.
  5. Bagetu na jedné straně podélně rozřízněte a potřete omáčkou. Dejte vrstvu rukoly, případně pár slabých koleček rajčat. Vložte upečené vege kuličky a doplňte dle chuti nakládanou cibulí a ještě trochou omáčky.