PLNĚNÁ BAGETA VEGE MASOVÝMI KOULEMI SE SLADKOKYSELOU ČERVENOU CIBULÍ
Kamila Metzová – www.varilamysicka.cz
Použité produkty LABETA – Vege burger s cibulkou
Ingredience
1 balení Vege burger s cibulkou
190 ml vody + 60 ml oleje do směsi
1 bageta francouzská nebo tmavá
Zelenina k obložení – lístky rukoly, plátek rajčete
Omáčka k potření bagety dle chuti – např. ochucená vege majonéza, česneková omáčka, pepřová atd.
Na nakládanou cibuli: 2 červené cibule, ½ hrnku jablečného octa, ¾ hrnku vody, 2 lžíce cukru, malou lžičku soli
- Sladkokyselou cibuli si naložte den předem do skleničky. Jednoduše v malém rendlíku svařte vodu s octem a cukrem, dochuťte solí. Červenou cibuli oloupejte, nakrájejte na proužky a naskládejte do skleničky. Zalijte nálevem a po vychladnutí uzavřete víčkem a skladujte v lednici. Cibuli dávejte do baget, sendvičů nebo jako chuťovku k dalším jídlům.
- Směs Vege burger s cibulkou připravte podle návodu a nechte alespoň 30 minut odležet.
- Naolejovanýma rukama tvořte kuličky a vyskládejte je na nepřilnavý plech. Pečte do lehkého zezlátnutí na 190 stupňů asi 15 minut.
- Zatímco se pečou kuličky, můžete si vyrobit vlastní omáčku do bagety. Na fotce je jednoduchá omáčka z veganské majonézy ochucená citronovou šťávou, hořčicí a špetkou jemného kari koření.
- Bagetu na jedné straně podélně rozřízněte a potřete omáčkou. Dejte vrstvu rukoly, případně pár slabých koleček rajčat. Vložte upečené vege kuličky a doplňte dle chuti nakládanou cibulí a ještě trochou omáčky.