Smaženka s pestem z medvědího česneku
Smaženka, nebo také chleba ve vajíčku, je výborným tipem pro rychlé občerstvení. Můžete zpracovat starší chléb, a spolu s bylinkami a pestem z medvědího česneku vytvoříte jedinečný pokrm, který můžete servírovat třeba na zahradní party pro rodinu a přátele.
Foto: Otma
Ingredience:
Příloha
4 plátky chleba
1 lžička pesta z medvědího česneku
1 lžíce másla
100 g strouhaného parmazánu
3 vajíčka
1 lžíce zelených oliv
1 lžíce olivového oleje
špetka soli
Dip
4 lžíce kečupu Otma Gurmán jemný
1 jarní cibulka
1 snítko petrželky
mořská sůl dle chuti
Nakrájejte si čtyři tenčí plátky chleba. Pokud nemáte parmazán nastrouhaný, „projeďte“ ho na hrubém struhadle. Vejce rozklepněte do mísy a společně s pestem a solí prošlehejte vidličkou. Poté na pánvi rozpalte máslo s olivovým olejem. Chleba obalte po jednom ve vejci, klaďte je postupně na pánev a smažte, dokud nebudou zlaté. Až budou topinky tak akorát, dejte na jeden plátek vrstvu sýra a na chvíli ji přiklopte plátkem druhým (bude stačit minutka). Sendvič vyndejte na talíř vystlaný papírovou utěrkou a nechte odpočinout – sýr se zatím pěkně rozteče. Nasekejte si bylinky a jarní cibulku. Chleba překrojte na půlku, potřete pořádnou lžící kečupu Otma Gurmán jemný a dozdobte vším zeleným.