Zasněžená čokoládová roláda s rybízovým džemem a šlehačkou
Vyzkoušejte recept, který krásně vypadá i chutná – zasněženou čokoládovou roládu s rybízovým džemem a šlehačkou. Servírujte ji vychlazenou z ledničky a vykouzlete tu nejlepší vánoční dezert pro celou rodinu.
Foto: Hamé
Ingredience na přípravu 1 rolády:
5 vajec
70 g krupicového cukru
70 g hladké mouky 3 lžíce holandského kakaa
Ingredience na přípravu náplně:
4 lžíce Hamé Extra džemu Rybíz
1 kelímek šlehačky 33 % + 200 g mascarpone
1 moučkový vanilkový cukr Vitana
Předehřejte si troubu na 180 °C. Bílky vyšlehejte do sněhu a žloutky s cukrem v další míse do pěny. Žloutky spojte velmi opatrně s bílky a postupně přidávejte mouku a kakao. Na plech si rozložte pečicí papír, těsto na ně rozprostřete stěrkou a pečte asi 15 minut. Vychladlé těsto potřete Hamé Extra džemem Rybíz.
Na náplň ušlehejte tuhou šlehačku a promíchejte ji s mascarpone, přidejte cukr. Šlehačku rozprostřete na džemu a roládu pěkně srolujte. Nechte v lednici vychladnout alespoň hodinu. Hotovou roládu posypte vanilkovým moučkovým cukrem a krájejte na plátky.