Medové kornoutky
Vánoční cukroví je nespočetně druhů. Zároveň je v dnešní uspěchané době (a před Vánoci nejvíc), žádoucí, aby jeho příprava nestála moc času. Vyzkoušejte tedy recept na medové kornoutky nebo trubičky (to už záleží na vás).
Foto: Medokomerc
Ingredience
200 g hladké mouky
50 g lesního medu Medokomerc
1 vejce
165 g moučkového cukru
½ lžičky jedlé sody
čokoláda na vaření
Ze všech surovin vytvořte těsto a dejte mu alespoň půl hodiny odpočinout v ledničce. Pak na pečícím papíře nebo moukou posypané ploše rozválejte tenký plát a vykrájejte cca 5 – 6 cm kolečka.
Nyní si předehřejte troubu na 160 °C. Kolečka nedávejte hromadně na plech, jak jste zvyklí od jiných druhů cukroví, ale pouze po třech a nechte je pár minut péct. Následně je vytahujte a opatrně tvarujte kornouty nebo pomocí druhého konce vařečky tvořte trubičky. Širší stranu trubičky namočte do horké čokolády a nechte zatuhnout.
Kornoutky či trubičky můžete plnit libovolným krémem (jednoduchý návod na krém je u minulého receptu), šlehačkou apod.