Ořechové řezy recept
Recept se sladidlem Irbis Stévie
Moderní sladidlo přírodního původu získané z listů rostliny stévie. Nový patentovaný proces výroby dodává sladidlu čistou sladkou chuť. Tuto jedinečnou chuť si zamiluje každý, kdo chce sladit zdravě nebo si udržovat váhu pod kontrolou. Sladidlo je stabilní při vysokých teplotách, proto je možné jej použít pro pečení, vaření a zavařování. Je vhodné také ke slazení teplých i studených nápojů, ovocných a zeleninových salátů, náplní dortů, krémů, jogurtů, pudinků, desertů, hotových jídel apod. 1 lžička sladidla osladí jako 4 lžičky cukru, ale o 82 % méně kaloricky.
Ingredience
• 200 g strouhaných vlašských ořechů
• 80 g Irbis se sladidly z rostliny stévie
• 400 g pšeničné mouky polohrubé
• 1 a 1/2 kypřicího prášku do pečiva
• 1/4 kávové lžičky skořice
• 70 g oleje
• 2 vejce
• 400 ml mléka
• špetka soli
• kakaový prášek na posypání
• olej, mouka na vymazání a vysypání pekáčku
Do větší mísy postupně přidáváme navážené sypké suroviny, tj. Irbis Stévie, mouku, strouhané vlašské ořechy, kypřicí prášek, skořici i sůl. Poté vařečkou sypké suroviny dobře promícháme. Přidáme zbylé tekuté suroviny a vše důkladně promícháme. Pekáček o rozměru cca 30 x 40 cm vymažeme olejem a vysypeme moukou. Troubu vyhřejeme na cca 180 °C. Hotové těsto vlijeme do upraveného pekáčku a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme při teplotě 180 °C cca 20 minut. Po vychladnutí posypeme ořechy nebo kakaovým práškem a nakrájíme na řezy.