Sladké domácí cannoli plněné smetanou ze sýra ricotta a pistáciemi
Cannoli je typický italský dezert ve tvaru trubiček, jehož kolébkou je Sicílie, proto bývají často označovány také jako cannoli siciliani. Tradičně se toto pečivo plní sýrem ricotta a připravovat jej lze na různé způsoby – kraje se zdobí drcenými pistáciemi či ořechy, čokoládou, koktejlovými třešněmi, kandovaným ovocem či strouhanou citrusovou kůrou.
Více na: La Formaggeria, www.laformaggeria.com
Ingredience
trubičky cannoli La Formaggeria Gran Moravia ( do konce roku je pořídíte v akci, kdy dostanete tři kusy za cenu dvou)
1 balení ricotty
lžíce medu
moučkový cukr na posypání
sekané pistácie
hoblinky čokolády
Smíchejte ricottu s medem a utřete do hladka. Směs dejte do cukrářského sáčku, kterým trubičky cannoli naplníte. Konce ozdobte sekanými pistáciemi, hoblinkami čokolády, lze přidat i kandované ovoce či sekané ořechy. Posypte cukrem moučkou.