Foto: Prima zmrzlina


Zmrzlina není jen dezert, může být i osvěžující svačinkou. „Zmrzlinu si můžete klidně dopřát ve formě svačiny. Hlídejte si ale obsah cukrů ve zmrzlině. Nutriční tabulky podle nové legislativy nerozlišují obsah přirozených a přidaných cukrů, proto se vždy dívejte i na složení výrobku na obalu. Složky, které jsou ve výrobku obsaženy nejvíce, jsou vždy uváděny na začátku,“ vysvětluje nutriční specialista RNDr. Pavel Suchánek. 


Jahody patří mezi nejoblíbenější ovoce a navíc mají spoustu vitamínů. Jahodová dřeň Mrož obsahuje 55 % ovoce, díky čemuž může být i vhodnou dopolední svačinou. „Výhodou ovocné dřeně je nejen vysoký podíl ovoce, ale i přirozeně obsaženého cukru v něm. Jahodový Mrož dřeň obsahuje jen 4,4 g přidaného cukru z celkového množství cukrů, což jsou nutričně velmi dobré hodnoty. V segmentu zmrzlin se obecně přidává daleko větší množství cukru. Pokud dřeň zkombinujete s bílým jogurtem, je vhodnou dopolední svačinou, která vás zasytí a dodá potřebnou energii bez zbytečných přidaných cukrů,“ doporučuje RNDr. Pavel Suchánek.



Jednoduchý a rychlý recept na osvěžující dezert


Ingredience:
  • 1x kopeček – Mrož Jahodová dřeň                                      
  • 1 x bílý jogurt
  • čerstvé jahody
 
 
Postup:
Do misky vložte jeden kopeček Mrož Jahodová dřeň a přidejte neochucený bílý jogurt. Můžete ozdobit čerstvou jahodou a ihned podávejte.