Foto: Relax 100%, recept autorským originálem od pana šéfkuchaře Zdeňka Křížka 

Suroviny na 4 porce:

Bramborové těsto:
  • vařené brambory ve slupce 1kg
  • hrubá mouka 300g
  • vejce 3 ks
  • bramborový škrob 1pol. lžíce
  • špetka soli

Broskvová náplň:
  • broskvový džem Relax 100 % z ovoce 220 g
  • polo sušené meruňky 10 ks
Vanilkový tvaroh:
  • plnotučný tvaroh 250 g
  • med 5 pol. lžic
  • vanilkový lusk 3 ks

Bramborové těsto postup:
  • 1. Předem vařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme je na jemném struhadle.
  • 2. Nastrouhané brambory vložíme do misky, zaprášíme bramborovým škrobem a hrubou moukou.
  • 3. Do bramborového základu vyklepneme celá vejce a lehce osolíme.
  • 4. Bramborový základ důkladně vypracujeme v tužší těsto, které vyválíme na předem pomoučněném stole. Skleničkou nebo vykrajovátkem vyřízneme jednotlivé kolečka, která plníme předem připravenou meruňkovou směsí.
  • 5. Naplněná bramborová kolečka potřeme z jedné strany rozšlehaným vajíčkem, překlopíme a vidličkou utáhneme, aby nám meruňková náplň nevytékala.
  • 6. Připravené taštičky vaříme ve vroucí osolené vodě 5 minut. Poté taštičky vyjmeme, promastíme rozpuštěným máslem a ihned servírujeme.
 
Tip: Když vaříme brambory na bramborové těsto, vždy dbáme na to, aby brambory byly vařené do poloměkka. Poté nám těsto nebude tolik řídnout.

Broskvová náplň postup:
  • Broskvový džem Relax 100 % z ovoce vložíme do mísy a postupně vmícháme předem nakrájené meruňky. Lehce promícháme v hustější náplň, kterou plníme jednotlivé taštičky.
Vanilkový tvaroh postup:
  • 1. Plnotučný tvaroh promícháme s medem.
  • 2. Vanilkové lusky rozkrojíme na půl. Nožem vyškrábneme střed vanilkového lusku a přimícháme do tvarohového základu.
Servírování:
Taštičky servírujeme s vanilkovým tvarohem. Pokrm můžeme dozdobit nakrájenými meruňkami a strouhaným perníkem.