Foto: Dr.Oetker

Doba přípravy: asi 40 minut
Doba pečení: asi 60 minut

Přísady:
Na odpalované těsto:
  • 125 ml vody
  • 30 g másla nebo margarínu
  • 75 g hladké mouky
  • 25 g Gustinu bez lepku Dr.Oetker
  • 3 vejce

Na třené těsto:
  • 125 g změklého másla nebo margarínu
  • 150g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 3 vejce
  • ½ KL Aroma mandle Dr.Oetker
  • 200 g hladké mouky
  • 1 balíček Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 100 g mletých mandlí
  • 50 g rozinek
  • 100 g proslazených sušených brusinek
  • 2 PL rumu

Na ozdobení:
  • 1 balíček Polevy v prášku marcipánové Dr.Oetker
 
Ještě potřebujeme:
formu na bábovku (Ø 23 cm)


Příprava:
1. Na přípravu odpalovaného těsta přivedeme v malém hrnci vodu s máslem nebo margarínem do varu. Do vroucí hmoty vsypeme za stálého míchání mouku smíchanou se škrobem. Těsto vymícháme dohladka a přemístíme do mísy. Elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do těsta zašleháme vejce. Těsto musí být hladké a lesklé. Necháme vychladnout.

2. Na přípravu třeného těsta vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně přidáváme, po jednom,  vejce (každé šleháme ½ minuty). Přidáme aroma, mouku a kypřicí prášek a šleháme na středním stupni dohladka. Zlehka ručně vmícháme mandle, odpalované těsto, rozinky, brusinky a rum. Těsto vložíme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 60 minut

3. Upečenou bábovku necháme 10 minut zchladnout ve formě, vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout. Polevu připravíme podle návodu na obale a bábovku polevou potřeme.