Foto: Amylon

Doba přípravy a pečení:  40 minut

Ingredience
  • 400 g listového těsta
  • 4-5 velkých jablek
  • skořicový cukr Amylon nebo Bio skořicový cukr Amylon
  • vanilkový cukr Amylon nebo Bio vanilkový cukr Amylon
  • lžička másla
  • 1 vejce na potření těsta
 
Jak na to:
  1. Z rozváleného listového těsta na 2-3 mm si vykrájíme kolečka v průměru cca 7 cm. Kolečka dáme na plechy vyložené pečícím papírem.
  2. Jablka nakrájíme na plátky, ze kterých poté vykrojíme hvězdičky. Hvězdičky vložíme na rozpálenou pánev, posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem Amylon.
  3. Po chvilce obrátíme a přidáme čajovou lžičku másla. Opět posypeme oběma cukry.
  4. Až bude cukr dostatečně zkaramelizován, hvězdičky vyjmeme z pánve a jednotlivě položíme na připravená kolečka z listového těsta.
  5. Dáme vše zapéct do rozpálené trouby cca na 180 °C.
  6. Po 10 minutách pečení potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dalších 10 minut dozlatova. 
Více na www.amylon.cz.