Recept vymyslela kuchařka Karolína Kamberská ve spolupráci se značkou FINO.
Foto: Fino


Suroviny
  • 4 steaky z jehněčí kýty
  • 2 lžíce lístků čerstvého oregana
  • a trocha na ozdobu
  • šťáva z jednoho citronu
  • 5 lžic olivového oleje
  • 100 ml bílého vína
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 4 velké brambory o váze
  • celkem asi 800 g
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 100 g pecorina nebo fety
  • 4 bobkové listy
 
1. Plátky masa dejte do ploché misky. Oregano, citronovou šťávu, 2 lžíce oleje a víno smíchejte v šálku, osolte a opepřete. Touto směsí přelijte plátky masa v misce, obalte je v marinádě z obou stran a misku zakryjte fólií. Nechte marinovat ideálně přes noc nebo alespoň pár hodin. 

2.  Druhý den si připravte čtyři listy pečicího papíru Fino. Brambory oloupejte, nakrájejte na silnější plátky a promíchejte je s trochou oleje, soli a oregana. Na střed každého listu papíru rozdělte brambory, na ně dejte plátek masa, posypte ho plátky česneku, kolečky cibule, kostičkami sýra, na každý položte bobkový list a zalijte troškou marinády tak, aby nevytékala ven z papíru. 



3.  U každého papíru zvedněte cípy, stáhněte je k sobě, svažte je nahoře jako měšec a ty vyrovnejte do pekáče. Pečte 2 hodiny v troubě rozpálené na 160 °C. Balíčky přendejte na talíře, opatrně uvolněte provázek a ihned podávejte, aby si každý otevřel svůj balíček sám.