Foto: Hellmann´s

2 porce
Příprava: 25 - 30 minut
Smažení: 20 minut
 
Suroviny
  • 2 vejce
  • 200 g mletého vepřového masa
  • hladká mouka
  • vejce
  • špetka soli, pepř
  • řepkový olej
 
Bylinková strouhanka
  • 3 plátky starého toustového chleba
  • 2- 3 snítky tymiánu
  • špetka soli, příp. pepř
  •  
Dochucená majonéza
  • 5 lžic majonézy Hellmann´s Delikátní
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 menší sterilovaná okurka
  • pepř
 
V menším rendlíku dejte vařit vodu. Jakmile začne voda vařit, vložte do ní opatrně vejce pokojové teploty a vařte 4,5 minuty. Poté zchlaďte ve studené vodě a opatrně zbavte skořápky. Mleté maso rozdělte na dva stejně velké kousky. Na potravinové fólii pak každý kus zvlášť vytvarujte do tenké placičky. Doprostřed masa položte vejce a opatrně do masa zabalte. Vytvořte tak pěkně tvarovanou kouli. Opakujte i s druhým vejcem. Toustový chleba rozmixujte s tymiánem a dochuťte solí a pepřem. Toustový chleba musí být rozmixovaný opravdu najemno.  Masové koule obalte nejdříve v hladké mouce, rozšlehaném vejci a poté v dochucené strouhance. V rendlíku rozehřejte cca 4 cm řepkového oleje. V něm následně obalené masové koule usmažte. Z každé strany cca 10 minut, do zezlátnutí. Do misky dejte Hellmann´s majonézu Delikátní, dijonskou hořčici a pepř. Sterilovanou okurku nakrájejte na malá kolečka a přidejte k majonéze. Vše dobře promíchejte. Po usmažení skotského vejce ho rozkrojte na půl a podávejte s majonézou.