Foto: Hellmann´s
 
Příprava: 10 minut
Pečení: 55 minut
 
Suroviny
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek
  • kůra z 1 citrónu
  • 150 g třtinového cukru
  • 250 ml majonézy Hellmann´s Original
  • 300 ml polotučného mléka
  • lžička vanilkového extraktu
  • máslo nebo olej na vymazání formy
  • hrubá mouka na vymazání formy
  • moučkový cukr k servírování
 
Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve větší míse smíchejte suché ingredience, polohrubou mouku, kypřící prášek, kůru z 1 citrónu a špetku soli. Třtinový cukr vyšlehejte s majonézou. Pomalu přidejte všechno mléko, vanilkový extrakt a dobře rozmíchejte. Suchou a tekutou směs spolu dobře promíchejte. Formu beránka vymažte máslem nebo olejem a vysypte hrubou moukou. Těsto do takto připravené formy nalijte a rovnoměrně rozprostřete. Přikryjte druhou polovinou formy a pečte 55 minut. Po upečení vytáhněte formu z trouby a nechte vychladnout. Po vychladnutí vyklopte opatrně beránka z formy a lehce pocukrujte.