Jarní pobyty 4 noci za cenu 3 s jógou zdarma s rodilým Indem

20. 3. – 30. 4. 2017
Jarní čas je ideální příležitostí načerpat novou energii z probouzející se přírody, dopřát "restart" svému tělu i mysli a více se věnovat zdravému životnímu stylu.
To vše si mohou dopřát i návštěvníci Resortu Valachy v beskydských Velkých Karlovicích. Jeho hotely – Spa hotel Lanterna a Wellness hotel Horal - připravily na období od 20. března do 30. dubna mimosezónní zvýhodnění „4 noci za cenu 3“ a navíc s lekcemi jógy zdarma.



Lekce jógy v Resortu Valachy vede indický lektor a masér Ziyad, pocházející z indické oblasti Kerala, která bývá označována jako kolébka ayurvédy.
Cena zvýhodněného jarního pobytu zahrnuje kromě jógy také snídani, večeři a neomezený vstup do relaxačního centra Wellness Horal s termálními bazény, saunovými rituály a bohatou nabídkou exotických masáží.
Ve Spa hotelu Lanterna se navíc hosté mohou těšit na snídaně, které v rámci bufé zahrnují i smoothie koktejly plné vitamínů a obohacené o superpotraviny. Za příplatek si mohou hosté v hotelové restauraci dopřát také nové šestichodové Jarní menu, které je celé bezlepkové.
Krásná příroda Beskyd svádí v tomto období, po zimní turistické sezóně, k procházkám v přírodě. V okolí je řada turistických tras různé délky a náročnosti s výhledy do krajiny. V jarní přírodě v okolí Velkých Karlovic bývá v tomto období možné také zahlédnout chráněné rostliny, například typický prstnatec májový a další vstavačovité orchideje.
Více na www.lanterna.cz
 


Jarní menu Spa hotelu Lanterna je plné energie - a celé bezlepkové

Plné energie a barev, snoubené s víny jihomoravského vinařství Ilias a navíc celé bezlepkové: takové je nové jarní menu, které si mohou vychutnat návštěvníci zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna Velké Karlovice.
Menu bude v nabídce Vyhlídky po celý březen a duben. V sobotu 1. dubna navíc restaurace nabídne mimořádnou příležitost vychutnat si menu i s komentářem šéfkuchaře Pavla Václavíka a s představením vín za osobní účasti majitele vinařství Ilias Jiřího Iliase.
Šéfkuchař Pavel Václavík menu sestavil z pokrmů, které s příchodem jara doplní tělu energii a vynikají také sytými jarními barvami beskydské přírody. „Menu jsme navíc poprvé připravili tak, aby si ho mohli celé vychutnat i hosté vyžadující bezlepkové pokrmy. Bezlepkovou mouku si meleme sami u nás v hotelové kuchyni,“ říká Pavel Václavík.

V šestichodovém menu také nechybí regionální suroviny, například Dolnopasecký bio sýr z Biofarmy Horut z blízkého Rožnova pod Radhoštěm jako předkrm nebo pomalu pečená husí prsa zahalená levandulovým kouřem s pohankou od Šmajstrly. Pohankový mlýn rodu Šmajstrlů v blízkém Frenštátě pod Radhoštěm je na Valašsku pojem, byl založen již v roce 1861 a pohanka se v něm zpracovává původní technologií mechanického loupání. Díky tomu v ní (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají zachovány vitamíny a další hodnotné látky.
Zajímavostí menu je také polévka – krémové cappuccino z kachních jater.
Jako hlavní chod kuchaři zvolili hovězí líčka s kořenovou zeleninou, která patří k vyhlášeným specialitám Spa hotelu Lanterna. Tentokrát je doplnili fialovými bramborami. Ty se chuťově neliší od brambor žlutých, ale obsahují dvakrát až třikrát více antioxidantů. Jsou proto označovány za jednu z tělu prospěšných superpotravin a těší se čím dál větší oblibě v gastronomii.

Tečkou za šestichodovým menu je zmrzlina z typické valašské suroviny – máku. Kuchaři ji podávají zavinutou v piškotu z červené řepy s bílkovým střechýlem a grepovým kaviárem.
Restaurace Vyhlídka mění menu každé dva měsíce, v letošním roce je stěžejním tématem snoubení pokrmů s víny vždy jen jednoho vybraného vinařství. Po zimním menu, které doplnila vína z vinařství Gala, tentokrát všechny pokrmy doplňují vína z produkce vinařství Ilias z jihomoravského Pavlova.

   


Speciální gastro tipy na duben
 
Degustační večer s vinařstvím Ilias
1.dubna 2017
Speciální gurmánský večer za účasti šéfkuchaře Spa hotelu Lanterna Pavla Václavíka a majitele vinařství Ilias Jiřího Iliase. V jejich společnosti a s osobním komentářem si mohou hosté vychutnat pokrmy nového jarního šestichodového menu restaurace Vyhlídka, které je celé snoubeno s víny vinařství Ilias.
 
Degustační večer Pavla a Jaroslava Sapíkových
8. dubna 2017
Zažijte neobvyklý degustační večer v režii šéfkuchaře Terasy U Zlaté studně Pavla Sapíka, který si speciálně pro tuto příležitost přizval do týmu svého otce, rovněž vyhlášeného šéfkuchaře Jaroslava Sapíka. Nenechejte si ujít souhru dvou předních českých kuchařských osobností. Pavel a Jaroslav Sapíkovi spolu připraví menu o 7 chodech ve stylu staročeské kuchyně.
Spa hotel Lanterna spolupracuje s Pavlem Sapíkem pravidelně, jeho večery bývají vyprodány.

 
Speciální tip pro sportovce
Běžecká škola Miloše Škorpila
25. – 28. 5. 2016
Naučte se správně běhat pod vedením ultramaratonce, propagátora běhu a známého kouče Miloše Škorpila. Čtyřdenní pobyt s běžeckou přípravou je určen jak začátečníkům, kteří se chtějí při svých prvních běžeckých krůčcích vyvarovat základních chyb, tak pokročilým, jimž soustředění pomůže rozšířit běžecké obzory a zapracovat na rozvoji vytrvalosti i při tvorbě tréninkových plánů a optimalizaci běžecké techniky. Pobyt je doplněn relaxací v hotelovém spa a v blízkém Wellness Horal s termálními bazény.
 
Speciální tip pro gurmány a milovníky filmu
Oscarový večer s Jiřím Menzelem
2. června 2017
Kančí kýta se zelím nebo šípkovou omáčkou? Legendární dilema myslivců ze Slavností sněženek Jiřího Menzela řešili také kuchaři Spa hotelu Lanterna, když vymýšleli menu pro speciální degustační večer pořádaný na počest a za osobní účasti tohoto předního českého filmového režiséra.
Červnová akce bude opakováním úspěšného degustačního večera, který se onal 28. ledna. Večer se nese v duchu ukázek ze známých filmů Jiřího Menzela, s důrazem na slavné filmové speciality, které následně hosté mohou ochutnat. Kromě kančí kýty s šípkovou omáčkou a pajfalským knedlíkem se servíruje třeba Otíkova králičí paštika, antilopa na habešský způsob či piva z filmových Postřižin.

Hosté, kteří spojí návštěvu večera s ubytováním, mohou využít zvýhodněnou cenu menu a zároveň spojit gastronomický zážitek s relaxací v hotelovém spa nebo letní přírodě Beskyd.
Více na www.lanterna.cz